Statistisch Advies

Statistisch Advies

Heeft u moeite om gegevens te begrijpen en te analyseren? Ons team van experts kan u helpen om cijfers te begrijpen en fouten in berekeningen te voorkomen die leiden tot onjuiste conclusies. Zoals Mark Twain ooit zei: “Er zijn twee soorten mensen in de wereld: degenen die geloven dat cijfers nooit liegen, en degenen die beter weten.” Laat ons u helpen om gegevens nauwkeurig te interpreteren en weloverwogen beslissingen te nemen.

Veelvoorkomende statistische valstrikken

Statistiek speelt een cruciale rol in een aantal industrieën, waaronder economie, financieel, gezondheidszorg en de sociale wetenschappen. Het helpt ons om zin te maken van grote datasets, trends te identificeren, weloverwogen beslissingen te nemen en voorspellingen te doen en conclusies te trekken op basis van bewijs. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat er fouten gemaakt kunnen worden bij het gebruik van statistiek en wiskunde.

Enkele veelvoorkomende statistische valstrikken zijn die leiden tot onjuiste conclusies of ongeldige conclusies zijn:

  • Steekproefbias: Dit treedt op wanneer de steekproef die wordt gebruikt om gegevens te verzamelen, niet representatief is voor de gehele populatie. Dit kan leiden tot conclusies die niet van toepassing zijn op de hele populatie.
  • Bevestigingsbias: Dit is de neiging om alleen bewijs te zoeken dat onze huidige opvattingen ondersteunt en ander bewijs te negeren. Dit kan leiden tot het negeren van belangrijke informatie die onze beslissing zou kunnen beïnvloeden.
  • Overgeneralisatie: Dit treedt op wanneer wijconclusies trekken op basis van te weinig gegevens of te weinig diversiteit in de gegevens. Dit kan leiden tot oversimplificatie van complexe kwesties.
  • Correlatie vs. oorzaak: Dit treedt op wanneer wijaannemen dat er een oorzakelijk verband is tussen twee dingen wanneer er geen direct verband is. Dit kan leiden tot het maken van beslissingen op basis van onjuiste aannames.
  • Uitschieters: Extreme waarden in de gegevens, ook wel uitschieters genoemd, kunnen een disproportioneel effect hebben op de resultaten van de statistische analyse.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat gegevens correct worden geïnterpreteerd voordat beslissingen worden genomen om fouten te voorkomen.

Bij EBEAC kunnen wij je helpen om statistieken correct te gebruiken en fouten te voorkomen. Neem contact met ons op om meer te leren

Neem contact op


ONZE SAMENWERKING

Vrouwen, zaken en de wetsgegevens

Gespecialiseerd in het verstrekken van professioneel wiskundig advies aan bedrijven en organisaties.

Contact informatie

© 2023 EBEAC Alle rechten voorbehoudeN

Scroll naar boven